Een dag in het leven van junior dossierbeheerder Mashhura Ermatova

Een vreemde taal leren, een andere job zoeken, een nieuw leven opbouwen, … Junior dossierbeheerder Mashhura Ermatova moest zichzelf volledig heruitvinden, toen ze in 2013 van Tajikistan naar België verhuisde. Omdat haar diploma van ICT-ingenieur hier ongeldig was en ze niet wou settelen voor eender welke job, ging ze op zoek naar een kersverse uitdaging. Via een leertraject bij VDAB ontdekte ze haar passie voor cijfers. Vandaag combineert ze haar studies accountancy met een fulltimebaan, de zorg voor haar dochtertje en een oneindige lijst aan hobby’s. Wij bleven een dagje in haar kielzog om te kijken hoe ze dat allemaal combineert.

Ik hou van de positieve werksfeer en structuur die hier heerst. Je kan altijd bij iemand terecht voor een vraag of een babbeltje.

06.00 u. - 08.30 u. Tijd voor ontbijt

“Gezien de drukke agenda, vind ik het erg belangrijk om de dag te starten met een beetje qualitytime. Ik zet alles klaar voor de schooldag van mijn dochter, en maak tijd om samen lekker te ontbijten. Op het menu staat doorgaans een eitje, pannenkoekjes of wat cornflakes. Na een tussenstop langs school, rij ik meteen door naar kantoor. Hoewel we in principe mogen thuiswerken, verkies ik toch altijd het gezelschap van mijn collega’s.”

“Ik hou van de positieve werksfeer en structuur die hier heerst. Je kan altijd bij iemand terecht voor een vraag of een babbeltje. In het begin had ik geen idee wat iedereen eigenlijk met het Umain-DNA bedoelde. Nu weet ik dat het gaat over de klik met die hechte groep collega’s waar je deel van uitmaakt.”

08.30 u. – 09.30 u. Goeiemorgen, morgen, goeiendag!

“Naar goeie gewoonte doe ik eerst een rondje langs alle bureaus om iedereen te begroeten. Nadien check ik mijn mailbox en planning. Aangezien ik nog maar sinds februari bij Umain aan de slag ben, volg ik een redelijk intensief opleidingstraject.”

09.30 u. – 12.00 u. Never stop learning

“Aangezien het momenteel volop btw-periode is, staan de opleidingen vooral in teken van btw-aangiftes. Daarnaast volg ik regelmatig les via ons online leerplatform. En dan is er natuurlijk nog mijn bacheloropleiding accountancy. Maar ik ben niet de enige. Er zijn heel wat collega’s die ondanks hun hoge diploma’s toch blijven doorstuderen. Kennis en ontwikkeling worden hier aangemoedigd.”

12.00 u. – 12.30 u. Food for thought

“Niks beter dan een gezellige lunch onder collega’s om alle inzichten goed te laten verteren. Intussen ken ik alle namen, maar de eerste weken had ik altijd de teampagina op een apart scherm openstaan om even te spieken.”

13.00 u. – 17.00 u. Work in progress

“Ik ga verder met het verwerken van mijn dossiers. Iedere maand zijn er een aantal terugkerende taken, zoals facturen inboeken en btw-aangiftes voorbereiden. Het is mijn tweede btw-periode bij Umain en dus wil ik dat alles tot in de puntjes klopt. En ja, dat kan best pittig zijn wanneer meerdere deadlines samenkomen. Maar als je alles tegelijk probeert te doen, daalt automatisch de kwaliteit van je werk.” 

“Gelukkig durven mensen je erop aan te spreken en je te helpen als ze zien dat je door een stresserende periode gaat. Het is geen wedstrijd, we werken allemaal aan hetzelfde doel. Als er examens op de planning staan, worden er enkele dossiers en taken herverdeeld om wat druk van de ketel te halen. Véél aangenamer werken zo!”

17.00 u. – ... Go with the FOMO

“Op dagen dat ik geen les volg, ga ik graag naar de fitness met mijn dochter, terwijl zij intussen heerlijk kan knutselen. Maar eigenlijk doe ik het allerliefste spontane activiteiten zoals etentjes of een yogasessie. Ook bij Umain worden er regelmatig op vrijdagavond plannen gesmeed. Ik heb best wel wat FOMO. Thuis stilzitten, is sowieso niets voor mij. Meestal kruip ik zo rond 23.00 u. onder de wol, al heb ik geen vast tijdstip waarop ik ga slapen.” 

Meer weten over werken bij Umain?

Check it out >>